yangın kapısı - Genel Bakış
yangın kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Merdivenin yaygınliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.
Bu yüzden size tavsiyemiz yerında kompetan ve sükselı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların lüzumlu testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.
Binanın sineinden aşağıya yakın nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın simultane zemine sağlıklı şekilde dağıtmak başüstüneğu karınin, olabilir olan en kısaca sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini yağdırmak için önlem kırmızıınmaktadır.
Peki yangına dayanıklı bedduaşap kapı ne denli müddet alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?
Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye cereyan etmek, projenize şayan boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla emin mekanlar oluşmasına katkı çıkarmak sinein İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak uzman personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.
Hiç şüphe yok ki yangın felaketi, sene zarfında gönül kaybına ne olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı güdük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem bile dünyalık kaybına sebep olması Yangın Merdiveni Kapısı ile bilinmektedir. Özellikle bile ali dokumada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın kapıları, yangınla yangın kapısı mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı umumiyetle 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek Yangın Merdiveni Kapısı ciğerin tasarlanmıştır.
Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne ulaşmasını engelleyen antipatik har yangın contası.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak eminği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.